Υπεύθυνες καθηγήτριες: Αργύρη Μαρία , πληροφορικής και Μουρδουκούτα Παναγιώτα, φιλόλογος.

    Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας προσπάθησαν να συνδυάσουν τη Λογοτεχνία με την Πληροφορική. Καθώς διδάσκονταν επιλεγμένα κείμενα από το σχολικό βιβλίο, αναζητούσαν βοηθητικό υλικό στο διαδίκτυο και οργάνωναν κατά ομάδες παρουσιάσεις στους συμμαθητές τους.     

 Έτσι «ανακάλυψαν» τρεις παραλλαγές του Γιοφυριού της Άρτας και τις σύγκριναν με την κερκυραϊκή παραλλαγή που υπάρχει στο βιβλίο τους, αναζήτησαν φωτογραφίες και πληροφορίες για την κατασκευή των  πέτρινων γεφυριών…, «κατέβασαν» βιντεάκια με απαγγελίες ποιημάτων , συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες… αναζήτησαν πληροφορίες για τη ζωή και το έργο των λογοτεχνών και παράλληλα κείμενα όσων διδάχτηκαν. 

Τραγούδησαν μαζί με το Χαρούλη  a capella τον Ερωτόκριτο, με την Ελευθερία Αρβανιτάκη τους στίχους της Μαρίας Πολυδούρη: « Μόνο γιατί μ’ αγάπησες»... «Ταξίδεψαν»  με τον Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο, με τον Κάλβο στην Πάργα, με τον Καζαντζάκη στην Κρήτη και τη Μάνη, με τον Σεφέρη στο Πήλιο, στη Σαντορίνη, στις Μυκήνες, με τον Ελύτη στην Ίο, τη Σέριφο, τη Σίκινο, τη Μήλο…

Παράλληλα οι μαθητές εμπνεόμενοι από τα λογοτεχνικά κείμενα που διδάχτηκαν, δημιούργησαν χαϊκού, γκράφιτι, ζωγραφιές, λίμερικ, ακροστιχίδες, κρυπτόλεξα, φωτογράφισαν πέτρινα γεφύρια της Μεσσηνίας, έγραψαν παραμύθια, διηγήματα,  εικονογράφησαν πεζά και ποιητικά κείμενα, συμπλήρωσαν με το δικό τους τρόπο ποιήματα γνωστών ποιητών π.χ. Σεφέρη, Πολυδούρη… 

Ο μαθητής Παναγιώτης Αλλοίμονος σχεδιάσε ιστολόγιο στο οποίο αναρτούσε επιλεγμένες εργασίες συμμαθητών του.

Το όνομα του ιστολογίου είναι : Γ1 1ου γυμνασίου Καλαμάτας ¨ταξίδι στη Λογοτεχνία¨
και η ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://taxidistilogotexnia.blogspot.gr/?view=flipcard

 Ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από τις Γεωργία Κουτίβα, Γαλανοπούλου Χριστίνα, Κατερίνα Αποστολοπούλου, συνέβαλε στην ολοκλήρωση της δημιουργίας. Οι παραπάνω  μαθητές παρουσίασαν το ιστολόγιο  στο 4ο φεστιβάλ Ψηφιακής δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε σε εννέα πόλεις και στην Καλαμάτα τον Απρίλιο.